Siirry pääsisältöön

Jennifer Lynn Barnes - Hawthornen arvoitus


The Inheritance Games 2

WSOY, 2024, kovakantinen, 384 s.

(The Hawthorne Legacy, 2021)

Suomentanut Aila Herronen

The Inheritance Games -sarja sai jatkoa ja ensimmäisestä osastaSalainen perijätär pidin todella paljon! Pakkohan siis oli saada luettavaksi myös tarinan jatko! Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Sarjaan on tulossa ensi vuonna vielä kolmas osa suomennettuna. Juonensa vuoksi teos sopii täydellisesti Seinäjoen kaupungin kirjaston 2024 lukuhaasteeseen, kohtaan 22. Syyllisyys tai häpeä.

Ensimmäinen osa avasi jännittävän tapahtumaketjun Averyn elämässä, joka peri itselleen tuntemattoman miehen miljardiomaisuuden. Peli ei kuitenkaan ole vielä lopussa, vaan uusia mysteerejä on yhä ratkottavana ja Tobias Hawthornen testamentti johdattaa Averyn sekä Hawthornen veljekset uuteen ja tiivisjuoniseen aarrejahtiin. Tällä kertaa suurin mysteeri on Tobias Hawthorne II, veljesten 20 vuotta sitten kuolleeksi luultu eno sekä tieto siitä, kuka on Averyn oikea isä.

Tobias Hawthorne rakasti mysteerejä, arvoituksia, pelejä ja kilpailua. Hänen kasvattamansa lapsenlapset seuraavat vahvasti isoisänsä jalan jäljissä, mutta kun peliin lisätään tunteet, alkaa Hawthornen veljeksilläkin olla vaikeuksia hyväksyä pelin henkeä enää. Edellisen arvoituksen ratkettua nuorin veljes Xander kuitenkin sai viestin isoisältä, jossa käskettiin etsiä Tobias Hawthorne II, kuolleeksi luultu eno. Miksi Harry, tismalleen Toby-enon näköinen mies ilmestyi Averyn elämään heti tämän äidin kuoleman jälkeen ja tahtooko Ricky Grambs oikeasti tutustua hylkäämäänsä tyttäreen vai onko hänkin rahaa vailla, niin kuin niin moni muu?

Hawthornen arvoitus raottaa huomattavan osan Hawthornejen suvun historiaa, selittää vihdoin myös miten Avery liittyy tähän sukuun ja mikä mahdollisesti oli isoisän motiivi määrätä Avery perijäksi. Averyn osa miljardiomaisuudesta huolimatta ei tunnu helpottavan. Hän saa toistuvia tappouhkausia, ei voi olla koskaan varma kehen hän voi oikeasti luottaa ja ennen kaikkea mitä hiivattia hän tekee veljesten kanssa, joita kohtaan hänen tunteensa alkavat herätä voimakkaammin ja voimakkaammin.

The Inheritance Games on jo kahden osan verran ollut jännittävä, kiehtova ja lukijansa koukuttava nuorten jännäri. Sen lukemista ei malta lopettaa ennen loppua. Toinen osa sai minussa aikaan myös sen tunteen, jonka puuttumista ensimmäisen osan kohdalla ihmettelin. Nyt en voinut olla pohtimatta, millainen kieroutunut ja omituinen tapaus Tobias Hawthorne oli. Ehkä minäkin olen siis luontaisesti taipuvainen pelaamaan, kun aikaisemmin en hämmästellyt ollenkaan koko pelin luojan persoonallisuutta.

Averyn tunteissa on helppo myötäelää ja ahdistua kun Averykin ahdistuu. Samoin on helppoa ymmärtää ja samaistua hänen paloonsa selvittää tämä mysteeri, jonka vastauksena on mahdollisesti hänen isänsä henkilöllisyys sekä syy eriskummalliseen miljardiperintöön. Kaikesta huolimatta peli ei ole vielä päättynyt ja lopullista vastausta joutuu odottamaan harmittavan kauan, tammikuulle 2025 asti. Kirjat kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä, joten aloita peli alusta, Salaisesta perijättärestä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista