Siirry pääsisältöön

Jennifer Lynn Barnes - Salainen perijätär

 


The Inheritance games 1

WSOY, 2024, kovakantinen, 394 s.

Suomentanut Aila Herronen

Mitä tekisit, jos yhtäkkiä saisit tietää perineesi miljardeja rahaa ja omaisuutta? Täysin tuntematon ihminen on jättänyt koko omaisuutensa sinulle, pienillä helposti toteutettavilla ehdoilla? Entäs sitten, kun koko muu suku on ohitettu testamentissa ja sinun täytyy asua vuosi suvun kanssa saman katon alla?

Avery joutuu tämän ratkaisun eteen, kun Tobias Hawthorne on jättänyt koko omaisuutensa hänelle. Vuosi talossa, jossa on siipiä enemmän kuin kuninkaanlinnassa, oma keilahalli, golfkenttä, leffateatteri jne. Ei kuulosta pahalta. Mutta kun mukaan astuu sukulaispojat, Hawthornen lapsenlapset, kuvio mutkistuu.

Koulussa Avery kuulee kuolleesta tytöstä, Emilystä. Jollain tapaa Hawthornen pojat liittyvät hänen kuolemaansa. Tobias Hawthorne on jättänyt jälkeensä myös kiehtovan mysteerejä pursuvan kilpailun, jota Avery ratkoo veljesten kanssa. Mutta kun Avery yritetään ampua, joutuu hän miettimään valintojaan uudestaan. Onko valtava omaisuus oman hengen arvoista? Media ei jätä Averyä hetkeksikään rauhaan ja vaikka veljekset vaikuttavat mukavilta, loput sukulaiset ei niinkään. Kuka lopulta on ystävä ja kuka vihollinen?

Teos on kirjoitettu kiinnostavasti ja pitää lukijan mielenkiinnon yllä alusta loppuun saakka. Kiehtova peli tai kilpailu jota Avery alkaa veljesten kanssa selvittää, tuo kirjaan Sherlock Holmes -vivahteita, tekemättä kirjasta kuitenkaan rikosmysteeriä. Neljä veljestä, perijätär ja suuri kartano antavat oivalliset puitteet romanttiselle kirjalle, mutta vaikka viitteitä tarinasta löytyy, ainakaan sarjan avausosassa ei vielä yhtä suudelmaa pidemmälle päästä.

Salainen perijätär avaa kiinnostavan erilaisen nuorten kirjasarjan, jonka lukemista oli vaikeaa lopettaa. Lyhyet luvut, nopeasti etenevä juoni ja mysteeri mysteerin perään säilyttää lukijan mielenkiinnon koko ajan. Teos toimii mainiosti niin nuorelle lukijalle kuin YA-kirjallisuudesta pitävälle. Onneksi jatkoa sarjaan tulee jo pian, sillä toinen osa julkaistaan elokuussa!

Kirjan lisään Helmetin 2024 lukuhaasteeseen, kohtaan 45. Kirjassa pelataan. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista