Siirry pääsisältöön

Lynn Messina - Murhatun rakastajan tapaus

 


Beatrice Hyde-Clare ratkaisee 3

Aula &Co, 2024, kovakantinen, 272 s.

(An Infamous Betrayal, 2018)

Suomentanut Nelli Hietala

Beatrice Hyde-Clare ratkaisee -sarja on cozy crimea. Rikoskirjallisuuden laji, johon rakastuin luettuani ensimmäisen osan, Murha paremmissa piireissä. Sarjan toinen osa, Jadetikarin arvoitus oli yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Kannattaa lukea kirjat järjestyksessä, sillä vaikka joka kerta on uusi murhamysteeri, Bean tarina etenee joka kirjassa.

Tähän mennessä Bea on ratkaissut kaksi murhamysteeriä yhdessä Kesgraven herttuan kanssa. Nyt kuitenkin Bealle tarjoutuu ratkaista mysteeri yksin, sillä vanha tuttu tulee pyytämään häntä henkilökohtaisesti selvittämään tapauksen. Hyvä niin sillä herttua on menossa naimisiin kuvankauniin morsiamensa kanssa ja Bea tarvitsee muuta ajateltavaa. Kyllähän Bea jo alusta asti tiesi polttavansa itsensä, kun erehtyi rakastumaan mieheen ylemmästä luokasta.

Kun Kesgrave kuitenkin ilmestyy häiritsemään Bean tutkimuksia entistä innokkaampana auttamaan, ei Bea enää tiedä mitä hänen pitäisi tehdä. Onneksi hänellä on tukenaan lady Abercombie, joka paljastuu myös hänen äitinsä läheiseksi ystäväksi. Mutta voiko sittenkin olla niin, että herttua on edes vähän kiinnostunut hänestä? Tämän antamat signaalit luovat ikävästi toivoa Bealle.

Huuuh, huokaisin helpotuksesta, kun Kesgrave ilmestyi rikospaikalle ensimmäistä kertaa. Teos vaikutti alkuun tylsältä, sillä parasta antia näissä kirjoissa on ehdottomasti ollut seurata Bean ja Kesgraven nokkelaa sanailua. Loppupuolella hämmennyin myös hetkellisesti, että tässäkö se mysteeri olikin. Tuntuikin liian helpolta ratkaisulta verrattuna aiempiin juonikuvioihin. Vaan kyllähän se kieroutunut twisti lopusta löytyi, Messinalle tyypilliseen tyyliin.

Murhatun rakastajan tapaus on taattua Beatrice Hyde-Claren viihdyttävää murhatutkimusta, viihteellistä ihmissuhdekiemuroiden selvittelyä sekä 1800-luvun Lontoon ajankuvaa. Teos on siis sekoitus dekkaria, viihdekirjaa ja historiallista romaania sopivassa suhteessa. Ahmaisin kirjan parissa illassa, sillä juoni koukuttaa lukijansa täysin.

Pohdin jo hädissäni, että tässäkö tämä nyt oli. Lopetus antaa kuvan, että nyt kaikki on hyvin, viihdekirjasarja saattaisi loppua tähän. Googlettelin asiaa kuitenkin hieman, ja englanniksi sarjaan on kirjoitettu jo kaikkiaan 12 osaa, joten jatkoa on siis luvassa! Nyt pitäisi vain malttaa odottaa seuraavan osan suomentamista…

Kirjan lisään Heili-kirjastojen 2024 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Viihdekirja, dekkari, romantiikkaa tai kauhua? Kirja sopivasti nappaa kohdasta jo kolme osiota. Kauhua tämä ei missään nimessä edusta, vaikka joku onkin murhattu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista