Siirry pääsisältöön

Mervi Heikkilä - Leimu Lohikäärmeen taikakauppa

 


Haamu, 2024, kovakantinen, 57 s.

Kuvittanut Broci

Selko-kirja

Leimu Lohikäärme on vähän ujo ja ennen kaikkea epävarma otus. Silti hänellä on valtavasti tietotaitoa erilaisista taikajauheista ja aineksista. Leimun ystävä Amalia-keiju hakee lentopölynsä aina häneltä ja on kylässä juuri, kun Leimun äiti tulee käymään. Äiti on vihainen ja hirmuinen, koska Leimu on lopettanut koulun kesken.

Amalia pelastaa Leimun pulasta kertomalla, että Leimu aikoo perustaa taikakaupan. Äiti rauhoittuu ja Leimu alkaa työhön, perustaa oman kauppansa. Kaikki sujuukin moitteettomasti, ainakin silloin kun Amalia on paikalla ja huolehtii asiakaspalvelusta sekä maksujen perimisestä. Mutta kuinka käy keskittymiskyvyttömän lohikäärmeen, kun Amalia lähtee matkalle?

Mervi Heikkilä on aiemmin kirjoittanut Leimu Lohikäärmeestä, mutta tuolloin Leimun taikakauppa oli osa nuorille suunnattua fantasian kirjoitusopasta. Nyt Leimu on kuitenkin saanut oman tarinansa. Mistä syntyi idea taikakaupan perustamiseen? Entä miten kaupan pitäminen Leimulta sujuu? Taikakaupan pitäminen ei ole helppoa ja taikakaupassa voi tapahtua kummallisia asioita!

Heikkilä tietää ja tuntee erilaiset lukijat. Teos on lastenkirja ja samalla selkokirja. Yle:n haastattelussa Heikkilä kertoo, että olisi tärkeää, että osattaisiin tarjota kirjoja lukijan taitojen mukaan. Se ei myöskään tarkoita, että sisällön pitäisi silti olla yksinkertainen, vaan paketoitu niin, että kirjaan on helppo tarttua.

Leimu Lohikäärmeen taikakauppa on lasten kirja, johon on helppo tarttua myös sellaisen lapsen, jolle lukeminen on haastavaa. Syötävän ihastuttava kuvitus, kiinnostava tarina ja selkeä teksti takaa, että lapsi nauttii tämän kirjan lukemisesta. Ainoa asia, mitä lapseni jäi hämmästelemään kirjan luettuamme: ”Ai, joko se loppui?” Leimun tarinaa olisi ainakin meillä luettu vielä paljon lisää.

Teoksen kuvittanut Broci on sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, jonka kädenjälkeä on nähtävillä useammassakin lasten- ja nuortenkirjassa. Mervi Heikkilä on Topelius-ehdokkaanakin ollut kirjailija, joka kirjoittaa pääasiassa lasten -ja nuortenkirjoja.

Kirjan lisään vielä Helmetin 2024 lukuhaasteeseen, kohtaan 11. Kirjan kannessa tai nimessä on yksi neljästä elementistä (maa, ilma, vesi, tuli). Kirjan kannessa on pieni liekki, sekä kirjan nimessä sana Leimu tietenkin viittaa tuleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista