Siirry pääsisältöön

Otto Lind - Lohikäärme

 


Sivilisaation vartijat 1

Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s.

Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt. Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla.

Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotiin Poriin sekä yrittää saada siskonsa kiinni. Tekstiviestin lähettänyt Ibrahim on uhannut tappaa Nooran rakkaat, jos tämä ei piakkoin ilmesty kohtaamaan muinaista Tiamat-jumalaa. Kun jo valmiiksi valtavaan soppaan lisätään moottoripyöräjengi, kouluampujat, Tiamatin hirviözombiet ja ihmiskunnan kohtalo, kaksoset joutuvat keskelle pelottavia tapahtumia. Tapahtuman kulku ratkaisee, tuleeko maailmanloppu vai saako ihmiskunta jatkaa elämäänsä.

Kirja oli mielenkiintoinen sekoitus jännityskirjaa sekä fantasiaa. Melkein voisi loppua kohti sanoa kirjan kääntyvän jo kauhun puolelle. Toisin sanoen, kirja ei sovi herkille lukijoille. Kauhusta pitävälle taas tämä on mainio kevyt välipala. Kirjan tarina oli loistava, tiivisjuoninen tarina, jossa sekoittuu rikollisuus, fanaattinen uskonto ja mytologia, fantasia sekä kevyesti myös parisuhdedraama. Kokonaisuus oli koukuttava, otteessaan pitävä kirja, jota voin suositella lämpimästi. Kirja on Sivilisaation vartijat -kirjasarjan ensimmäinen, itsenäinen osa. Ja pakko sanoa, että todella vahva aloitus uudelle sarjalle! Teksti oli erittäin sujuvaa ja miellyttävää lukea, enkä muuten löytänyt yhtäkään kirjoitusvirhettä kirjasta!

Kirjassa on käytetty babylonialaisen mytologian jumalia hahmoina. Nimiä olen ehkä joskus kuullut, mutta minulle täysin uusi mytologia. Sen oppiminen oli mielenkiintoista. Samoin kirjassa on käytetty myös oikeaan elämään sijoittuvia tapahtumia taustana, joka antoi tarinalle omanlaisensa säväyksen.

Otto Lind (s. 1976) on satakuntalainen pitkän linjan sanatyöläinen ja media-alan ammattilainen. Lind on yhteiskuntatieteiden maisteri. Kirja on hänen ensimmäinen julkaistu romaaninsa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Hae tästä blogista