Siirry pääsisältöön

Vuokko Hurme - Hirveä hoppu

 


Into, 2023, kovakantinen, 34 s.

Kuvittanut Noora Katto

Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirja näytti ja kuulosti kivalta, joten ajattelin tämän olevan kiva luettava yhdessä lapsen kanssa. Onneksi ekaluokkalainen tykkää lukea vielä myös tällaisia kunnon kuvakirjoja, ei koe niitä liian lapsellisiksi. Ikäsuositus kirjalle on 2+.

Kirjan lopussa on myös kiireen tuntuun taltuttamisvinkki, jonka hengitysharjoitusta testailtiin lapseni kanssa. Tästä syystä kirja sijoittuu Heili-kirjastojen 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 8. Kirja houkuttelee kokeilemaan jotain uutta.

Kirjassa on jokaisesta lapsiperheestä tuttu tilanne, hirveä hoppu aamulla, kun pitää pukea ja päästä lähtemään. Hirveä hoppu kuitenkin on tullut käymään ja piilottanut kurahanskan patterin taa, sammuttanut äidin herätyskellon ja asetellut hiusharjankin kirjapinoon piiloon. Onneksi lapset kuitenkin osaavat suhtautua Hirveään hoppuun huvittuneesti ja vanhemmat joutuvat vetämään henkeä sekä rauhoittumaan. Loppujen lopuksi kaikesta selvitään ja ehditään ajoissa.

Kirja oli hauska lukea, sillä siinä tutut tilanteet näyttäytyvät lapsillekin hieman ymmärrettävämmin ja lapsikin pystyy paremmin ymmärtämään aikuisten kiirettä. Samalla kirja kyllä opetti vanhemmallekin, että Hirveä hoppu on riesa, joka hankaloittaa sujumista. Iloiset ja ilmeikkäät kuvat tekivät kirjasta miellyttävän seurata joka sivulla. Kirja sai lapsen hymyilemään ja Hirveä hoppu oli kikatuttavan hauska hahmo.

Vuokko Hurme on 1979 syntynyt helsinkiläinen lastenkirjailija. Hurme on kirjoittanut useita lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja romaaneja. Hurme on saanut 2021 Tietopöllö-palkinon.

Noora Katto on tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Katto on työskennellyt pitkään lasten kulttuurin ja erityisesti lasten kuvakirjojen ja oppikirjojen kuvitusten parissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Henry Aho - Kissanhiekanvaihtaja osa 1

  Atrain&Nord, 2022, kovakantinen, 160 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena. Täytyy sanoa, että suhtauduin kirjaan kovin ennakkoluuloisesti nimen takia. Tämän vuoksi sijoitankin kirjan Helmetin 2023 lukuhaasteeseen kohtaan 36. Olet ennakkoluuloinen kirjan kirjoittajaa kohtaan. Väkisin kirjan nimi pisti miettimään, minkälainen kirjailija kirjoittaa tämän nimisen kirjan. Mutta tämä kirja on loistava! Ja kirjan luettuani, ei kirjalle oikein mitään muuta nimeäkään voisi antaa. Mutta siis ennakkoluulot kannattaa todellakin ohittaa, sillä omituisuudet voivatkin olla hiekkaan kätkettyjä aarteita, ei onneksi kissanhiekkaan. Tämä oli tunteita herättävä kirja, jossa kaikesta huolimatta päällimmäisenä oli rauhallinen ja hyvä fiilis. Teksti on kirjoitettu soljuvasti ja sitä oli erittäin miellyttävää lukea. Pystyin eläytymään tekstin kautta päähenkilöön todella hyvin ja kokemaan tämän tunteita lukiessani. Päähenkilö on leskeksi jäänyt mies, joka on nyt työkyvyttömyyseläkkeellä. Hän elää

Juha-Pekka Koskinen - Puhdas valhe

Aviador, 2023, kovakantinen, 254 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Tämä nuorten scifi-romaani oli mielenkiintoisen kuuloinen ja ajattelin muutenkin, ettei scifillä voi mennä metsään lukukokemuksena. Eikä kyllä mennytkään! Kirja sopii kaiken kruunuksi vielä Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 21. Kirja on scifiä, eli tieteiskirjallisuutta . Phoboksen neloset, hyvät ystävykset Joni, Linda, Ben ja Amanda valmistuvat juuri viimeisinä rakettitieteen koulutuksesta. Koulutus on lakkautettu tarpeettomana, sillä Marsin johto on päättänyt, ettei raketeilla tarvitse kenenkään enää lentää, kun lentoja Maahan ei tarvitse enää tehdä. Marsilaisille on kerrottu, että Maa on asuinkelvoton, ollut jo vuosikausia. Nelikko saa kuitenkin yhteydenoton Max Yosilta, marsinkuululta avaruuslentäjältä, joka on käynyt maassa. Yosin mukaan väite Maan asuinkelvottomuudesta on vain hallituksen keksimää propagandaa ja Yosi haluaa lentää jälleen Maahan. Avukseen hän tarvitsee taitavia lentäjiä

Jim Dahl - Huominen oli eilen: fiktiivinen elämäkerta

  Books on Demand, 2022, pokkari, 214 s. Tästä omakustanteesta sain arvostelukappaleen kirjailijalta itseltään. Yhtään en tiennyt, mitä kirjalta odottaa ja nyt luettuani pakko sanoa, etten ole varma, olenko minä oikea henkilö kirjaa arvostelemaan. Mutta parhaani yritän! Kirjan sijoitan Satakirjastojen 2023 lukuhaasteeseen kohtaan 12. Googlaat jotakin kirjan takia . Kirja on kirjoitettu suomeksi ja osittain englanniksi. Kirjassa on niin kaunokirjallista tekstiä, näytelmän käsikirjoitusta, runoutta kuin lehtiartikkeleitakin. Oikeastaan liki kaikki kirjallisuuden lajit on kirjassa edustettuna. Mukana myös kirjeitä, sähköposteja, viestejä… Englanniksi kerrotaan rakkaustarinakin. Kirja on tavallaan joukko erillisiä tekstejä, mutta tavallaan siinä on juoni, tarina. Ehkä jollain tapaa siinä on kuvattu kirjoittamisen ja luomisen vaikeutta sekä onnistumisen autuutta. Kirja kertoo kokonaisen romaanin rivien välistä, jos vain osaa lukea. Kirja on siis kovin monikerroksinen ja monitulkintainen

Hae tästä blogista