Siirry pääsisältöön

Vuokko Hurme - Hirveä hoppu

 


Into, 2023, kovakantinen, 34 s.

Kuvittanut Noora Katto

Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirja näytti ja kuulosti kivalta, joten ajattelin tämän olevan kiva luettava yhdessä lapsen kanssa. Onneksi ekaluokkalainen tykkää lukea vielä myös tällaisia kunnon kuvakirjoja, ei koe niitä liian lapsellisiksi. Ikäsuositus kirjalle on 2+.

Kirjan lopussa on myös kiireen tuntuun taltuttamisvinkki, jonka hengitysharjoitusta testailtiin lapseni kanssa. Tästä syystä kirja sijoittuu Heili-kirjastojen 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 8. Kirja houkuttelee kokeilemaan jotain uutta.

Kirjassa on jokaisesta lapsiperheestä tuttu tilanne, hirveä hoppu aamulla, kun pitää pukea ja päästä lähtemään. Hirveä hoppu kuitenkin on tullut käymään ja piilottanut kurahanskan patterin taa, sammuttanut äidin herätyskellon ja asetellut hiusharjankin kirjapinoon piiloon. Onneksi lapset kuitenkin osaavat suhtautua Hirveään hoppuun huvittuneesti ja vanhemmat joutuvat vetämään henkeä sekä rauhoittumaan. Loppujen lopuksi kaikesta selvitään ja ehditään ajoissa.

Kirja oli hauska lukea, sillä siinä tutut tilanteet näyttäytyvät lapsillekin hieman ymmärrettävämmin ja lapsikin pystyy paremmin ymmärtämään aikuisten kiirettä. Samalla kirja kyllä opetti vanhemmallekin, että Hirveä hoppu on riesa, joka hankaloittaa sujumista. Iloiset ja ilmeikkäät kuvat tekivät kirjasta miellyttävän seurata joka sivulla. Kirja sai lapsen hymyilemään ja Hirveä hoppu oli kikatuttavan hauska hahmo.

Vuokko Hurme on 1979 syntynyt helsinkiläinen lastenkirjailija. Hurme on kirjoittanut useita lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja romaaneja. Hurme on saanut 2021 Tietopöllö-palkinon.

Noora Katto on tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Katto on työskennellyt pitkään lasten kulttuurin ja erityisesti lasten kuvakirjojen ja oppikirjojen kuvitusten parissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista