Siirry pääsisältöön

Ilkka Auer - Anastasia

 


Haamu, 2017, pehmeäkantinen, 245 s.

Kiinnostuin alun perin tämän kirjan jatko-osasta, kun selvisikin tämän ensimmäisen osan olemassaolo. Sain molemmat kirjat kustantajalta arvostelukappaleina, joten pakkohan lukeminen oli aloittaa alusta. Tämän kirjan kansikuva onkin upea ja vetoaa toisella tapaa kuin toisen osan kaasunaamari. Kirja on nuorten kauhua, jossa ollaan paljon bunkkereissa tai kellareissa, joten lisään kirjan Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 5. Kirjassa ollaan maan alla.

Kristian menee kesälomalle isovanhempien luokse Kirkkonummelle. Siellä häntä odottavat jo sydänystävät, Matias ja Elsa. Kristian ei kuitenkaan osaa aavistaa, millaiset kauhut häntä myös odottavat. Kylässä on tapahtunut outoja kuolemia ja kun nuoret alkavat selvittää tapahtumia, tämä kesä ei ole ensimmäinen hyytävä kalmankesä, vaan niitä on ollut tasaisesti jo 60-luvulta lähtien. Tutut kylähullut tuntuvat seonneen lopullisesti ja mystiset tapahtumat seuraavat toisiaan. Omituinen Hiippari voisi olla syyllinen tähän kaikkeen, mutta poliisi on niin nuija, ettei tee asialle yhtään mitään. Kun loppujen selviää, että kaikki tapahtumat keskittyvät Anastasia-nimisen tytön ympärille, kauhu tiivistyy entisestään. Elsa on mahdollisesti seuraava uhri ja hänet täytyy pelastaa, hinnalla millä hyvänsä.

Kirja sisältää todella jännittäviä kohtauksia, jotka välillä riipivät omaakin selkäpiitäni. Pääasiassa kirja on kuitenkin nuorille sopivaa kauhua. Alusta loppuun asti kuitenkin kirjan tarina piti aikuisenkin lukijan otteessaan, joten voin suositella! Pelottavimpien kohtausten vuoksi suosittelisin tätä pääasiassa noin 15-vuotiaasta ylöspäin, mutta toimii myös rohkean 13-vuotiaan luettavaksi, jolla tarinat eivät jää kummittelemaan liikaa. Hyvä tarina, laadukas teksti ja hieman nuoren päähän sopiva ajattelu takaa sen, että nuori varmasti pitää tästä kirjasta! Samalla tulee vahingossa kiinnostuneeksi vähän historiasta, niin Suomen kuin Venäjänkin.

Jos yhtään epäilet, että toimiiko Auerin teksti sinulle, Haamu-kustannuksen verkkosivulla on saatavilla Auerin kirjoittama novelli, joka liittyy tähän kirjaan väljästi. Nimeni on Pjotr on lyhyt novelli, josta kuitenkin saa hyvän kuvan Auerin tekstityylistä ja se on ilmaiseksi ladattavissa. http://www.haamukustannus.com/shop/ Tuolta voi novellin käydä lukemassa ja sitten tehdä ostopäätöksen. Väitän kuitenkin, että tämä kokonainen kirja on parempi kuin novelli, mutta kirjailijan tekstityyli tulee hyvin esille. Onneksi minulla on vielä luettavana jatko-osa, ensimmäinen ainakin teki vaikutuksen!

Ilkka Auer on syntynyt 1966 Porissa ja on fantasia- ja kauhukirjailija. Hän on itsekin asunut Kirkkonummella ja alueen tuttuus näkyy kirjassa. Auer on valmistunut 1984 ylioppilaaksi, jonka jälkeen kauppaopistossa markkinointilinjalla. Armeijasta päästyään Auer aloitti työskentelyn vakuutusyhtiössä suunnittelijana ja on päivätyössään siellä yhä edelleen. Auer oli nuorempana innokas roolipelaaja ja oli alkuvaiheessa mukana roolipelilehden, Seikkailijan tuotannossa. Auerin esikoisteos Sysilouhien sukua ilmestyi 2004. Kirjastaan kirjailija sai Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon. Auer on ollut ehdokkaana myös Topelius-palkinnon saajaksi. Kirjailijalta on ilmestynyt 10 kirjaa tämän kirjan sekä jatko-osan lisäksi.

 

Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilkka_Auer

https://www.risingshadow.fi/library/book/8168-anastasia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

Adonis Fabio - Vihreän siirtymän kultti

H. C. Hammerbergin tutkimuksia Icasos, 2024, näköiskirja, 206 s. Teos kiinnitti kustantajan uutuusluettelossa väkisin huomioni. Jo pelkästään kirjailijanimi kuulosti niin röyhkeältä vitsiltä, että sisällön on pakko olla yhtä hulvatonta. Kun vielä esittelytekstissä kerrotaan kirjan sisältävän riemullisen huonoa huumoria, olin myyty. Taidolla muokattu kirjailijakuva suorastaan pakotti lukemaan tämän. Vihreän siirtymän kultti on siis huumorin täyteinen dekkari. Tai ehkä tätä voisi kuvailla pikemminkin dekkarin parodiaksi. Meno on äärettömän lennokasta, erittäin epärealistista ja räävittömän huonolla huumorilla varustettua. Toisin sanoen teos rikkoo kaikkia hyvän maun rajoja ja jättää lukijalle sellaisen ymmyrkäisen ilmeen huulille, joiden välistä voi jopa kuulua vaimea öööö… Yhtä kaikki, H. C. Hammerbergin tutkimukset ovat kaikista edellä luetelluista syistä ehdottomasti lukemisen arvoisia. Jos Juha Vuorisen Juoppohullut ja DikDekit sai sinut hihittelemään hulluna, tää on just sua var

Anssi Kullberg - Titaanien aika

  Books on Demand, 2022, pehmeäkantinen, 674 s. Titaanien aika aloittaa scifi-trilogian jykevällä teoksella, jonka lukeminen otti hieman aikaa. Kiinnostava fakta kirjasta on se, että kirjailija on tarinan osia alun perin kirjoittanut teini-ikäisenä ja jättänyt muhimaan pöytälaatikkoon. Hän kirjoitti tuon tuotoksen uudelleen aikuisiällä asuessaan Ukrainassa. Kirjailija kertoo työstäneensä tekstiä ystävien avustuksella, osittain englanniksi ja osittain suomeksi. Kirja myös alun perin julkaistiin englanniksi. Titaanien aika hyppää miljoona vuotta eteenpäin universumissamme. Maa on titaanien mukaan tuhoutunut. Mikael herätetään henkiin kopiona itsestään ja hän on herätessään jo aikuinen. Lopulta hänet lähetetään Atlantikseen, uuteen maailmaan, jonka titaanit ovat luoneet. Elämä Atlantiksessa on kuin suoraan oppikirjasta. Utelias mieli kuitenkin turtuu tähän nopeasti ja kaipaa uusia haasteita mielelleen. Mikael saa suostuttelun jälkeen titaaneilta aluksen, jolla voi tutkia Atlantista

Hae tästä blogista