Siirry pääsisältöön

Sofia Sukuvaara - Sydänten taistelu

 


Soturikuningatar 1

Books on Demand, 2023, pehmeäkantinen, 338 s.

Teos on saatu arvostelukappaleena. Genreltään kirja on historiallinen romaani ja pitkälti myös romantiikkaa. Takakannessa kuvataan näin: Sydänten taistelu on kiehtova tarina valtataistelusta antiikin ajassa, jossa naiset ja miehet elivät ja taistelivat tasavertaisina kohdaten toisensa sekä taistelukentällä että sen ulkopuolella ja jossa soturin kunnia oli elämän tärkein ohjenuora. Tarinan maailma perustuu aitoon historialliseen todellisuuteen.

Teos sijoittuu antiikin aikaan, joka ajankohtana on yleensä täynnä kertomuksia ateenalaisista ja spartalaisista sotilaista. Tämä teos kuitenkin sijoittuu kauemmas kaupunkikeskittymistä, aroille ja metsiin. Paimentolaiset ja soturijoukot elävät luonnon keskellä itse rakentamissaan linnoituksissa, taistellen elintilastaan ja yhdistäen voimavarojaan toisten joukkojen kanssa. Vaihtokauppa, yhteiset rauhanomaiset juhlat ja vihollisia vastaan suojautuminen/nouseminen täyttävät soturien päivät.

Sydänten taistelu kertoo Audatasta, aron naissoturien prinsessasta. Linnoituksen joukkio on sinältään erilainen, että siihen kuuluu pelkästään naisia. Orjiksi otetut ateenalaiset kuitenkin onnistuvat surmaamaan Audatan äidin, soturikuningattaren. Audata joutuu astumaan johtajan saappaisiin, kun leiriin hyökkää vihollinen, Scolatai, sen heikoimmalla hetkellä. Scolatain poika Deon ilmoittaa, että Audatasta tulee hänen vaimonsa.

Audatalla on täysi työ pitää linnoituksen joukot turvassa ja itsensä mahdollisimman kaukana Deonista. Liittolaisjohtajan Teutan lähin soturi Heron on uljas ja komea mies, joka haluaa olla Audatan oma. Toisin kuin Deon, Heron ei esitä vaatimuksia tai tahdo omia Audataa vain itselleen. Antamalla naiselle vapauden Heron onnistuu lumoamaan Audatan täysin. Deon ei kuitenkaan peräänny ja uhkaa tappaa Heronin.

Teos oli kiehtova ja vauhdikas! Hieman erilaista historiaa, kuin mitä useimmiten romaaneissa kohtaa. Oli mielenkiintoista lukea, miksi tuon ajan naiset ovat päättäneet perustaa oman joukkion vailla miehiä ja miten se käytännössä toimii. Teos on pullollaan niin kiehtovia kuin kammottaviakin henkilöitä, joiden elämässä kulkeminen tarinan mukana ahmaisee lukijan mukaansa.

Teokselle on onneksi myös jatko-osa, Viimeinen taistelu. Audatan tarina jää kesken, kun kirja loppuu melko sydäntä särkevästi. Myöskään Audatan joukkojen kohtalo ei selviä, joten seuraava osakin on aivan pakko saada lukea!

Sydänten taistelu on Sofia Sukuvaaran esikoisteos. Nuoresta pitäen kirjailijaa on kiinnostanut historia ja amatsonit, eli antiikin ajan naissoturit. Historian oppitunneilta jäänyt innostus sai Sukuvaaran tarttumaan lopulta kynään ja luomaan oman maailmansa, joka perustuu arkeologisiin löytöihin todistetusti eläneistä naissotureista.

 Kirjan sijoitan Kurikan kirjaston lukuhaastet 2024, kohtaan 7. Kirjassa vietetään juhlaa. Naissoturit juhlivat useammassakin kohtaa, mutta eritoten kirjassa vietetään kaikkien soturien yhteistä valonjuhlaa, jonne ei saa aseita tuoda.

 

Lähteet:

https://kirjakauppa.bod.fi/sydaenten-taistelu-sofia-sukuvaara-9789528036364

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

Anssi Kullberg - Titaanien aika

  Books on Demand, 2022, pehmeäkantinen, 674 s. Titaanien aika aloittaa scifi-trilogian jykevällä teoksella, jonka lukeminen otti hieman aikaa. Kiinnostava fakta kirjasta on se, että kirjailija on tarinan osia alun perin kirjoittanut teini-ikäisenä ja jättänyt muhimaan pöytälaatikkoon. Hän kirjoitti tuon tuotoksen uudelleen aikuisiällä asuessaan Ukrainassa. Kirjailija kertoo työstäneensä tekstiä ystävien avustuksella, osittain englanniksi ja osittain suomeksi. Kirja myös alun perin julkaistiin englanniksi. Titaanien aika hyppää miljoona vuotta eteenpäin universumissamme. Maa on titaanien mukaan tuhoutunut. Mikael herätetään henkiin kopiona itsestään ja hän on herätessään jo aikuinen. Lopulta hänet lähetetään Atlantikseen, uuteen maailmaan, jonka titaanit ovat luoneet. Elämä Atlantiksessa on kuin suoraan oppikirjasta. Utelias mieli kuitenkin turtuu tähän nopeasti ja kaipaa uusia haasteita mielelleen. Mikael saa suostuttelun jälkeen titaaneilta aluksen, jolla voi tutkia Atlantista

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Hae tästä blogista