Siirry pääsisältöön

Tinka Baer - Kadonnut valo

 


Kaikujat 2

Teos, 2024, kovakantinen, 207 s.

Kuvittanut Mari Kasurinen

Kaikujien seikkailu jatkuu vihdoinkin! Luin ensimmäisen osan Kohti tuntematonta ja jäin odottamaan innolla jatkoa. Nyt odotukseni palkittiin! Edellisessä osassa hieman myös pohdin luokitusta scifin ja fantasian välillä, mutta nyt scifipuoli on täydessä vauhdissaan.

Sain kirjan arvostelukappaleena kustantajalta. Mielestäni on todella upeaa, että lapsille kirjoitetaan scifikirjoja! Tämä on itsenäinen jatko-osa trilogian aloitukselle, mutta olisin itse ainakin aivan pihalla, jos en olisi lukenut ensimmäistä osaa. Kirjat kannattaa minun mielestäni lukea järjestyksessä.

Tauri, Nunki ja Nekkar lähtivät kotilinnastaan myrskyisien tapahtumien seurauksena, mukanaan tarkoitin. tarkoitin on määrä viedä päämajaan, jotta se voitaisiin laittaa paikalleen Pelastajalla. Ennen kuin kolmikko pääsee perille, katoaa tarkoitin ja Tauri.Nunki ja Nekkar pääsevät turvaan ihmislapsi Kaihon luo. Tarkoitinta eikä Tauria vaan löydy mistään.

Tulee talvi, eikä kaikujat voi silloin mennä ulos. Kun kevät viimein koittaa, säntäävät Nunki ja Nekkar välittömästi etsimään kadonnutta ystäväänsä sekä tarkoitinta. Kun kadonneet vihdoin löydetään, paljastuvat kaikujat sekä tarkoitin Kaihon fyysikkoäidille. Äiti innostuu pienestä valopallosta, johon on sitoutunut energiaa koko maailman tarpeisiin. On aika ryhtyä uuteen pelastusoperaatioon.

Kirjassa myös ihanasti on huomioitu yhteiskunnalliset aiheet, kuten energiapula. Samalla Kadonnut valo varmasti myös saa lapsen pohtimaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Onko ihmisellä oikeutta omia jotain, mikä ei ihmiselle kuulu? Edes silloin, kun se voisi olla ratkaisu moneen kriisiimme? Ystävyyden ja perhesuhteiden ikuisuuskysymykset ovat myös pinnalla tarinassa toistuvasti.

Kustantajan ikäsuositus kirjalle on 9-12-vuotiaat. Nuoremmallekin tätä voi lukea, mutta tarinassa on varmasti pienemmän haastavaa pysyä perässä. Kirjan lisään Satakirjastojen 2024 lukuhaasteeseen, kohtaan 5. Päähenkilöltä puuttuu jotakin. Siihen teos sopii mainiosti, kun kadonnutta tarkoitinta etsitään koko kirjan ajan. Toivottavasti kolmas osa tulee myös pian! Jään jälleen innolla odottamaan jatkoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista