Siirry pääsisältöön

Harri István Mäki - Mestarileipurit Bibi ja Kipi

 


Lector, 2024, kovakantinen, 44 s.

Bibi ja Kipi ova seikkailleet kahdessa kirjassa ennenkin. Teoksen lukeminen ei kuitenkaan edellytä edellisten osien lukemista. Teos on Harri István Mäen itsensä kuvittama.

Bibi on tipsu, eli tiibetinspanieli. Tipsut ovat rohkeita, luovia, hassuja, leikkisiä ja melko varmasti neroja. Kipi on kissa ja hyvin viisas. Kipi osaa jopa lukea kirjoja, oikeasti siis superviisas.

Bibi haluaa ryhtyä leipuriksi. Hän aikoo leipoa maailman hienoimman kakun, oikean mestariteoksen. Niin hienon kakun että voittaa sillä Leipurimestari-tittelin. Kipi lupautuu auttamaan hyvin vastahakoisesti. Voitte vain kuvitella, miltä keittiö näyttää Bibin saadessa kakun uuniin. Bibi menee hyvin ansaituille nokosille, mutta herättyään huomaa ystävänsä Jerryn, kultakalan hävinneen. Joku on kalanapannut Jerryn!

Bibi on varma, että kalanappaaja on se kammottava orava, joka aina tuijottaa häntä ikkunasta. Ja pistaasipähkinätkin orava on varastanut! Ei auta kuin lähteä ulos etsimään Jerryä ja sitä kirottua oravaa. Bibi jää kuitenkin kissanluukkuun jumiin. Löytyykö Jerry koskaan ja mikä kumma on tuo lemu, joka asunnossa alkaa leijailla? Ihan kuin joku tahallaan haluaisi Bibin kakun menevän pilalle.

Luin teoksen lapselleni ääneen iltasaduksi. Lapsen mielestä kirja oli vähän outo, mutta kuitenkin kiva. Outo ei meillä ole millään tapaa huono asia kirjoissa. Hassunhauskat kommellukset ja moniselitteiset tapahtumat kuljettavat lukijaa kirjan tarinassa eteenpäin. Lopussa oikea syyllinen löytyy ja saa rangaistuksensa.

Mestarileipurit Bibi ja Kipi on hauska tarina kissan ja koiran yhteiselosta kommelluksineen ja kaikkien hahmojen eläimelliset ominaisuudet on hyvin kirjoitettu tarinaan. Hieman pöhkö Bibi saa onneksi lopussa neronleimauksen ja oikea syyllinen saa ansaitsemansa rangaistuksen. Koko tarinaa siivittää kirjailijan hauska kuvitus, jonka ansiosta kirjan tarinaa on lapsen mielestä aina hauskempaa seurata.

Kirjan lisään Kurikan kirjaston Lukuhaastet 2024, kohtaan 5. Elämää lemmikin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista