Siirry pääsisältöön

Lukuvuoteni 2023

 

Tähän kuvaan ja tähän tunnelmaan on hyvä päättää tämä lukuvuosi! Vuosi on ollut huikea niin lukemisen kannalta kuin blogini ja somekanavienikin kannalta. Perustin Instagramiin kirjagram-tilin, jossa mainostelen blogipostauksiani ja lukemiani kirjoja. Vuodessa ja yhdessä kuukaudessa tililleni on ilmestynyt reilusti yli 1000 seuraajaa, mikä on mieletön menestys tällaiselle ”inhoan somettamista”-ihmiselle! Bloginikaan ei missään nimessä ole jäänyt paitsiolle, sillä sivustolla on käyty yhteensä yli 11 000 kertaa. Tämä kasvu on jotain, josta vielä alkuvuodesta vain unelmoin! Haluan siis sanoakin KIITOS! Olen yhä aivan äimän käkenä, että mun pieni haaaveeni otti tuulta siipiensä alle ja tästä hommasta tuli oikeasti jotain!

Viime vuonna sain luettua vain 69 kirjaa ja tälle vuodelle asetin tavoitteeksi, että 100 menee rikki. Yllätin itsenikin täysin lopputuloksella, sillä vahingossa vain lisäsin 100 viime vuoteen. Olen tänä vuonna lukenut siis kaikkiaan 169 kirjaa. Osasyy menestykseen on uudelleen löytynyt intohimo, vimma tehdä arvosteluja ja lukea kirjoja, joita olen luvannut arvostella. Toisaalta äänikirjat ovat lisänneet 31 kirjaa lukusaldoon. Läheskään kaikki kirjat eivät ole olleet pitkiä, mutta eivät ne olleet viime vuonnakaan. Kaikkiaan olen todella tyytyväinen lukuvuoteeni.

Yhteensä luin 26971 sivua, 12 000 sivua enemmän kuin viime vuonna. Äänikirjoja kuuntelin yhteensä 11785 minuuttia, eli reilut 196 tuntia. Tässä siis puolustuspuheenvuoroni myös äänikirjoille. Nämä kaikki minuutit kuunneltuna, kaikki 31 kirjaa olisi jäänyt lukematta, jos en olisi äänikirjoina niitä kuunnellut. Kuuntelen äänikirjaa vain automatkoilla tai kävellessä, kun en voi tehdä mitään muuta enkä varsinkaan lukea fyysistä kirjaa. Yhtään e-kirjaa en saanut luettua, vaikka ostin tänä vuonna lukulaitteenkin. Yhtä kirjaa aloitin, mutta kesken on jäänyt. Äänikirjoihin olen siis oppinut, mutta muutoin olen edelleen vannoutunut fyysisen kirjan lukija.

Lukuhaasteisiin osallistuin tänä vuonna jälleen. Vähän vähensin määrää, mutta 5 haastetta tänäkin vuonna yritin täyttää. Tässä lopputulokset:

-         Seinäjoen kaupungin kirjaston 2023 lukuhaaste 29/30

-         Helmet 2023 lukuhaaste 50/50

-         Heili-kirjastojen 2023 lukuhaaste 25/25

-         Satakirjastojen 2023 lukuhaaste 29/31

-         Pohjoinen lukuhaaste 2023 19/25

Yhdeksän kirjaa jäi siis uupumaan, että haasteet olisivat täyttyneet. Luin kuitenkin paljon enemmän kuin yhdeksän yli haasteiden, mutta ei vain löytynyt sopivia, tai en aikanaan tajunnut niitä sinne lisätä. Haasteista teen erilliset postaukset, myös vajaaksi jääneistä listoista.

Tänä vuonna hieman enemmän erittelin sitä, mitä luin. Luin siis kaikkiaan 64 romaania, joista 7 oli lasten romaaneja. Ääneen luin lapselleni yhteensä 26 kirjaa, joista useampi oli myös oikea romaani, joita edelliseen seitsemään en ole laskenut. Ääneen olen lukenut siis yli 3000 sivua. 32 kirjaa oli sarjakuvia tai mangaa, reilut 5000 sivua. Tietokirjoja tmv. luin tänä vuonna 9, runo- tai mietekirjoja 7. Äänikirjoissa valikoima on kaikkea sekaisin, niissä olisi ollut vielä useampi tietokirja lisää. Kesken jätettyjä kirjoja ei tänä vuonna ollut montaa, alle 10. Äänikirjoja en viitsinyt edes laskea mukaan, koska niissä valitsen alun perusteella, kuulostaako siltä, että kuunteluun voi keskittyä. Siihen taas vaikuttaa niin moni seikka, joka ei välttämättä liity itse kirjaan mitenkään.

Kiitos valtavasti tästä lukuvuodesta kaikille seuraajilleni, blogini lukijoille ja tietenkin ennen kaikkea kaikille, jotka ovat kirjan minulle antaneet arvosteltavaksi. Monet kirjat olen saanut kirjailijalta, joten ne eivät ole kerryttäneet kenenkään palkkapussia. Kiitän luottamuksesta myös jokaista kustantamoa, joka on tarjonnut mahdollisuuden lukea uutuuskirjoja ja jakaa näin lukuiloa muillekin.

Toivottavasti yhteinen matkamme jatkuu ensi vuonnakin, ja lukuilo jatkaa leviämistään <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista