Siirry pääsisältöön

TJ Klune - Kuiskailevan oven alla

 


Karisto, 2023, äänikirja, 16h 40min

Suomentanut Mika Kivimäki

Lukija Paavo Kääriäinen

Kuuntelin kirjan Storytelistä. Pidin kirjailijan edellisestä suomennetusta kirjasta valtavasti ja tämä meni Storytelin kuuntelulistalle jo ennen ilmestymistään. Pidin ensimmäisestä kirjasta aivan valtavasti, joten minulla oli tätä kohtaan todella kovat odotukset. Kirja oli kyllä todella hyvä, mutta ei saavuttanut yhtä suurta hurmiota mielessäni kuin ensimmäinen.

Wallace on itsekeskeinen ja julma asianajaja. Hän ei suvaitse vastaansanomista eikä pienimpiäkään virheitä. Kunnes kuolee. Sehän vasta kamala virhe onkin! Eihän hän, hyvässä kunnossa ja itsestään huolta pitävä menestyvä asianajaja kuolla voi. Wallace alkaa kiukkuisena selvittää tätä virhettä Hugon, lautturin kanssa. Hugo saa kuitenkin Wallacen ymmärtämään, että valitettavasti kuolema on lopullinen. Wallace jää niin sanottuun välitilaan prosessoimaan tilannettaan. Hänen apunaan toimii tietenkin Hugo, mutta myös viikatehenkilö sekä Hugon kuollut isoisä. Wallace alkaa oppia uusia puolia itsestään ja huomaa myös kummallisia tunteita, joita ei uskonut voivansa kokea kenenkään kanssa.

Kirjan näkökulma on ehdottomasti tuore ja erilainen. Kuolemanjälkeistä elämää on vuosisatojen ajan pohdittu ja paljon, mutta enpä ole vielä koskaan nähnyt kenenkään sanoittavan näin hyvin sitä, miltä lautturista tai viikatehenkilöstä heidän työnsä tuntuu. Samoin ajatus siitä, millaisia valintoja ihmisen tarvitsee tehdä kuoltuaan, oli mielestäni hyvin kirjoitettu. Samaan aikaan kuitenkin kirja oli kovin ennalta arvattava, joka hieman söi sen lumoa. Kirja tuntui myös alkuun tylsältä ja meinasin jättää sen kesken. Olen kuitenkin tyytyväinen, että kuuntelin sen loppuun asti, sillä vauhtiin päästyään tarina oli todella hyvä.

Kirjan lisäsin Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 21. Identiteetin muutos. Tässä päähenkilö muuttuu kuolemansa jälkeen täysin toisenlaiseksi ihmiseksi. Toisaalta myös muutos voi olla elävän ihmisen identiteetti vs. kuolleen ihmisen identiteetti. 

Jos et ole lukenut vielä TJ Klunen ensimmäistä suomennosta, Talo taivaansinisellä merellä, sen arvostelun voit lukea täältä: 

https://lukutoukanluetutsivut.blogspot.com/2023/01/tj-klune-talo-taivaansinisella-merella.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista