Siirry pääsisältöön

Tatiana Elf - Erokeskusteluja

 


Into, 2023, äänikirja, 3h 19 min

Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Tämä kirja kiinnosti aiheensa puolesta. Olen itsekin eronnut lapseni isästä, eikä se ilman tämän kaltaisia keskusteluja päätynyt siihen lopputulokseen. Kieltämättä heräsi siis uteliaisuus, että minkälaista keskustelua muut ovat käyneet.

Kirja oli erilainen, kuin mikään muu kuuntelemani. Kirjassa käydään alusta loppuun asti keskustelua. Kirjassa ei ole siis tarinaosiota ollenkaan. Kaikki tapahtumat kerrotaan keskustelun kautta. Lisäksi yhden lukijan sijaan kirjassa on neljä lukijaa. Jokaisella hahmolla on siis oma ääni. Tämä oli virkistävän erilaista. Tuli mieleen vanhat kunnon kuunnelmat, joita joskus lapsuudessani vielä tuli radiosta. Toki päähenkilöt olivat hieman jotain muuta kuin Noita Nokinenä.

kaksi pariskuntaa lähtee viettämään mökkiviikonloppua. Viikonloppuhan on jo hyvin suunniteltu Lauran taholta, aina iltapalan valmistusvuoroa myöten. Tämäkös Lauran miestä Kasperia ärsyttää, aina sitä samaa täydellisyyden viilaamista ja kaikki hyvin -esitystä. Sini ja Jesse sen sijaan ovat oikea unelmapariskunta. Kunnes pinnan alta alkaa paljastua melko paljonkin ongelmia. Erosta keskustelevat niin ystävykset keskenään kuin kumppanit keskenään. Lopulta keskustelua käydään myös kaikkien neljän läsnä olevan kanssa. Kirjan loppu jää avoimeksi, eikä kirjailija kerro kuinka pariskunnille käy. Tuleeko ero vai yhteenpaluu. Tämä oli kiva puoli tällaisessa kirjassa, jokainen voi muodostaa omat loppuratkaisunsa itse.

Kirja oli mielenkiintoinen ja pidin kovasti sen erilaisuudesta. Välillä en malttanut odottaa, mitä kumppani sanoo toisen syytökseen ja välillä taas tuli sellainen olo, aivan kuin oikeissakin keskusteluissa, että joo sori, mä meenkin tästä pois häiritsemästä. Välillä oli sellainen olo, että mä niin tiedän ton tunteen ja ymmärrän miksi sua ärsyttää. Välillä taas tuli olo, että olisi tehnyt mieli huutaa. Eikö noi hölmöt oo koskaan puhunu keskenään? Välillä olin kumppanin puolella, välillä vastaan. Välillä kannatin eroa ja välillä yhdessä pysymistä.

Kirjasta on tulossa painettu versio 7/2023, mutta suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan tämän! Oli todellakin sellainen äänikirja, jota on helppoa seurata myös tällaisen, joka ei niin kovin hyvin pysty keskittymään äänikirjoihin. Keskustelemalla tehdy kirja sopii paremmin kuin hyvin myös keskittymisvaikeudesta kärsivälle kuuntelijalle. Pystyy kuuntelemaan ihan siinä, kuin mitä tahansa muutakin keskustelua.

Tatiana Elf on suomalainen käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut pääkäsikirjoittajana mm. tv-sarjoja Roba, Karkurit ja Keisari Aarnio. Elfin äiti on suomalainen ja isä slovakialainen. Elf itse on syntynyt Etelä-Afrikassa. Kirjoittamisessa Elf rakastaa eniten dialogia ja tämä on hänen esikoiskirjansa.

Kirja päätyy minulla Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 22. Kirjassa käydään saunassa.

Lähteet:

https://intokustannus.fi/elf-tatiana/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tatiana_Elf

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista