Siirry pääsisältöön

Emilia Lehtinen - Unissa lentämisen opas

 


Avain, 2022, kovakantinen, 157 s.

Voitin tämän kirjan joulun alla Instagramin kautta. Lanttulit-tilin (@lanttulit) ylläpitäjinä on useita lasten ja nuorten kirjojen kirjailijoita, jotka järjestivät oman joulukalenterinsa. Joulukalenterissa jokainen kirjailija esitteli omaa työpistettään missä kirjoittaa sekä arpoi omia tuotoksiaan joka päivä. Minä valikoiduin tämän kirjan onnelliseksi voittajaksi. Kiitos kirjailijalle siitä! Kirja oli vielä kaiken lisäksi signeerattu, mikä oli aivan ihana yllätys!

Kirja on suunnattu jo lukemaan osaavalle lukijalle. Sanoisin, että n. 8–10-vuotiaille lukijoille. Kirja ei sisällä kuvia, joten perheen pienimmät tuskin jaksavat siihen keskittyä. Tarina muutoinkin on ”hidastempoinen”, joten ääneen luettava kirja tämä ei ole. Sanoisin, että täydellinen sellaiselle lukijalle, joka pystyy itse jo sujuvasti lukemaan. Pituutta ei ole kuitenkaan valtavasti ja kirja on helppolukuinen. Siinä on samaistuttava päähenkilö, Valo-tyttö, jonka vanhemmat ovat lähteneet häämatkalle ja Valo on jäänyt tädin luo viikoksi hoitoon. Kirjan tarina pysyy tosielämässä, mutta tarjoaa unien kautta mahdollisuuden upeisiin seikkailuihin mielikuvitukseen.

Valoa harmittaa valtavasti, kun äiti ja isä jättivät hänet hoitoon Maija-tädin luo. Ei sen
takia, että häntä haittaisi olla tädin luona tai erossa vanhemmistaan, vaan koska hän olisi todella kovasti halunnut päästä lentämään. Kaverit olivat kertoneet, että pilvet ovat upeita ja pehmeän näköisiä, mutta Valo ei niitä nyt pääsekään näkemään. Maija-täti kuitenkin lohduttaa Valoa, että on mahdollista lentää ilman lentokonetta, nimittäin unissaan. Valo ei meinaa ensin tätiään uskoa, mutta lopulta Maija-tädin neuvoilla oppii kuin oppiikin lentämään unissaan. Kirja käsittelee jokaisessa luvussaan uuden neuvon tai ohjeen, jonka avulla voi kuka tahansa oppia lentämään unissaan.

Kirjan tarina oli minun makuuni hieman venytetty, mutta oikein mukava. Uskon sen kuitenkin olevan oikein otteessaan pitävä kohderyhmänsä ikäiselle lukijalle. Annan kirjalle arvosanaksi 4/5. Kirjan jokainen luku päättyy neuvoon, jota luvussa käsitellään. Siksi kirja sopii täydellisesti Helmetin 2023 lukuhaasteen kohtaan 10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja. Kirjan tarinassa oli sadun tuntua, vaikka se pysyi koko ajan realistisissa tapahtumissa. Mielikuvitusmaailmaan astuttiin vain unissa, ainakin suurimmalta osin. Odotin koko kirjan ajan, että Maija-täti olisi paljastunut Maija Poppaseksi.  

 Emilia Lehtinen on syntynyt 1970. Hän on opiskellut mediatutkimuksen maisteriopinnot Turun yliopistossa, käytännön elokuvaopinnot Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa sekä taideopettajan pedagogiset opinnot Taideteollisessa korkeakoulussa. Lehtinen on ohjannut, käsikirjoittanut ja leikannut dokumenttielokuvia sekä lyhyitä fiktioelokuvia. Hän on myös opettanut elokuvaa taidelukioissa. Lehtisen esikoisteos oli lastenrunokokoelma, joka julkaistiin 2009. Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille on Laura Valojärven kuvittama.

”Lapsena rakastin unissa lentämistä. Tiesin silloin näkeväni unta ja voivani tehdä mitä vain. Unissa rohkaistuin kokeilemaan uusia avauksia esimerkiksi luokan ihmissuhteissa”, kertoo romaanin kirjoittanut kirjailija Emilia Lehtinen. (Sttinfo.fi)

Lehtinen on julkaissut yhteensä 4 kirjaa, joista Unissa lentämisen opas on viimeisin.

 

Lähteet:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/tiedote-emilia-lehtisen-unissa-lentamisen-opas-rohkaisee-voimaantumaan?publisherId=64608824&releaseId=69950761

https://www.wsoy.fi/kirjailija/emilia-lehtinen

https://avain.net/tuote/emilia_lehtinen/unissa_lentamisen_opas/9789523043992

http://www.nuorisokirjailijat.fi/lehtinen-emilia.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista