Siirry pääsisältöön

Pekka Hiltunen - Vilpittömästi sinun

 


Gummerus, 2011, pehmeäkantinen, 424 s.

Sain tämän kirjan jo aikaa sitten. Joskus Facebookin roskalavalla kysyin olisiko kellään antaa kirjoja. tämän näytekappalekirjan sain jo siis ainakin 4 vuotta sitten, mutta se on sittemmin jäänyt hyllyyni pölyttymään. Nimen perusteella luulin kirjan olevan jotain rakkaushömppää, eikä se oikein innostanut. Mutta kun luin Pekka Hiltusen Ison, tajusin tämän olevan myös hänen kirjansa. Nyt kun se vielä kivasti solahtaa Helmetin 2022 lukuhaasteeseen kohtaan 45. Palkittu esikoisteos päätin vihdoinkin tarttua kirjaan.

Ymmärrän erittäin hyvin, minkä takia kirja on palkittu! Pidän todella paljon Hiltusen kirjoitustyylistä sekä hänen positiivisesta ja kauniista tavastaan huomioida naissukupuoli kirjallisuudessaan. Ja kirja ei siis todellakaan ole mitään rakkaushömppää. Kirja on psykologinen trilleri, joka imaisee lukijan mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta. Samalla imulla se pitää lukijan otteessaan aivan loppuun asti. Minullakin parina iltana nukkumaan meno venähti pahasti, kun en vain malttanut lopettaa lukemista! Pakko saada tietää, miten seuraava juonenkäänne päättyy!

Lia on Lontooseen muuttanut suomalainen nainen, jonka menneisyys on saanut hänet pakenemaan Suomesta. Hän on Level-lehden graafikko, iltaisin hän lenkkeilee ja istuu läheisessä puistossa juttelemassa patsaille. Lia näkee läheltä murhan uhrin, ja raaka murha ravisuttaa häntä tavalla, jota ei pysty unohtamaan. Lia haluaa selvittää, kuka uhri oli ja mikä on hänen tarinansa. Lia tapaa baarissa Marin ja tähän selvitystyöhön tarjoutuu tilaisuus. Mari ei myöskään voi antaa asioiden olla,vaan haluaa muuttaa asioita ja tehdä niistä parempia. Lialle avautuu maailma, johon kuuluvat vaaralliset operaatiot ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Onko Marin keinoilla kuitenkaan rajaa vai muovaileeko hän maailmaa kylmästi ja sellaiseksi kuin vain hän itse haluaa?

Kirja oli yksinkertaisesti loistava! Suosittelen ehdottomasti lukemaan! Kirja saa täydet pisteet, 5/5. Jos kritiikkiä pitää keksiä, on se harhaanjohtava nimi. En vielä kirjan luettuanikaan ole aivan varma, miten kirjan nimi liittyy itse kirjaan. Kirjalle myönnettiin Vuoden johtolanka-palkinto sekä Kaarlen palkinto 2012. Kirja oli myös ehdolla Helsingin sanomien esikoiskirjapalkinnolle sekä 2013 Lasiavain-palkinnon saajaksi. Käännösoikeuksia kirjasta on myyty kuuteen maahan ja se on ollut poikkeuksellinen arvostelumenestys. Viaplayn sarja Cold Courage perustuu tähän ja muihin Hiltusen jännityskirjoihin.

 He saattoivat puhua yhteiskunnallisista asioista pitkään, väitellä ja olla eri mieltäkin, mutta heidän ajatusmaailmansa sulautuivat toisiinsa tavalla, joka tuntui Liasta hyvältä. Hän piti erityisesti siitä, mitä Mari ajatteli tasa-arvosta. "Se on henkilökohtaista feminismiäni", Mari sanoi. "Olen tunnistanut mitkä asiaat elämässäni tekevät minusta feministisesti tietoisen".
Tämä kuulosti yksinkertaiselta, mutta yllättävän moni ihminen - moni nainen - ei miettinyt asiaa. Kun tiesi omat ongelmansa, niistä sai voimaa toimia. Samalla huomasi, mitä ei ymmärtänyt muiden ongelmista. 


Lähteet:

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512085101/vilpittomasti-sinun/

https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-arvostelut/arvostelu-cold-courage-sarja-viaplay/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista