Siirry pääsisältöön

Blogihaaste

 

Bongasin tällaisen haasteen Ankin kirjablogista: 
https://ankinkirjablogi.blogspot.com/
ja koska näitä on aina hauska tehdä, päätin tarttua tähänkin haasteeseen. 

1. Olen syntynyt... Orivedellä, Tampereen naapurissa. 

2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee... opettaja. Taisin haaveilla myös maatilan emäntänä olemisesta. 

3. Parhaat piirteeni ovat... rehellisyys, rohkeus ja aitous. 

4. Viimeisin sisustusostokseni on... yllätys, yllätys, kirja. Ihan vain Twitteriä selaillessani tilasin suoraan kirjailijalta signeeratun kirjan. Paula Nivukosken Kerran valo katoaa on siis lähiaikoina tulossa postissa kotiin :)

5. Haluaisin matkustaa... Irlantiin. Rakastan kelttimytologiaa, leprekauneja, vihreää taikaa ym. joka juontaa juurensa suoraan vihreään Irlantiin. Maan luonto on kaunis, ja haluaisin päästä näkemään sen läheltä. Toinen maa on Japani. Mangoja lukeneena ja animea katselleena olisi hienoa päästä näkemään aito japanilainen kulttuuri, osallistua teeseremoniaan, käydä temppeleissä jne. Ja kolmas on Iso-Britannian Englanti, erityisesti Lontoo. Kaikki Harry Potter-nähtävyydet, perienglantilainen aksentti, herrasmieskulttuuri, baarikulttuuri... Kolme maata, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. 

6. Suosikkijuomani on... Coca Colan Cherry-cola, se aito sokerinen versio. Ennen join aina Pepsiä, mutta ne pirut menivät siihenkin lisäämään makeutusaineita, joten lopetin sen juomisen. Cherry Colan ongelma on se, ettei sitä valmisteta Suomessa, vaan se pitää tuoda ulkomailta. Sitä ei siis aina ole saatavilla. Siksipä juon silloin vichyä (Bonaquan Vadelma), kun en sokeri- ja kofeiiniannostani saa. 

Niin, ja tietysti kahvi! Voi kuinka rakastankaan kahvia!

7. Lempiruokani on... kunnon pihvi! Mielellään medium härkäpihvi 💓 Mutta possupihvikin on ihan hyvää, kunhan ei ole kuivaa. Kylkeen ranskalaisia tai lohkoperunoita, parsakaalia ja porkkanaa. Myös tankoparsa on namia!

8. Viikonloppuisin herkuttelen... todennäköisesti roskaruoalla. En kyllä mitenkään säännöllisesti viikonloppuna herkuttele, mutta yleensä silloin ei jaksa kokkailla, joten joko eineksillä tai sitten roskaruoalla. Mäkkäri on takuuvarma, joskus pizzaa tai kebabia, mitä sattuu mieli tekemään. Omalla paikkakunnalla ei ole kuin kebab-pizzerioita ja grilli, joten aina pitää lähteä muualle...

9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat... rehellisesti tunnustettava, ettei sellaisia ole. En seuraa blogeja, en ainakaan säännöllisesti. Seuraan kirja-arvosteluja somen kautta, josta sitten päädyn -  kiinnostavan kirjan sattuessa kohdalle - lukemaan linkin kautta blogitekstiä. 

10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat... Beth O'learyn Kimppakämppä, Gillian Philipin Tulimieli ja Kohei Horikoshin My Hero Academia 2. Usein minulla on myös joku tietokirja kesken, mutta nyt ei ole. Opiskelujen päätyttyä on tietokirjat olleet pahasti tauolla, kun ei ole jaksanut. Usein myös jokin helppolukuinen mietelausekirja tmv. on kesken kuukausitolkulla. 

Niin, ja sitten on sellaisia keskeneräisiä kirjoja, jotka ovat olleet jo kuukausitolkulla kesken. Tällaisia ovat esimerkiksi Raamattu, Jostein Gaarderin Sofian maailma ja Juha Itkosen Hetken hohtava valo. Myös Suvi Kaipaisen ja Annamari Sauren Äimän käkenä. Äidinkielen puuhakirja aikuisille on jäänyt vähän vaiheeseen, vaikka sitä aloin innoissani lukea ja täyttää. 


11. Lempilajini kirjallisuudessa on... YA-fantasia. Mutta fantasia ylipäätään. Pidän myös historiallisista romaaneista, lasten ja nuorten kirjoista sekä viihdekategorian kevyemmästä luettavasta. Romantiikkakin toimii toisinaan, myös kaikki ns. älykkäät kirjat, kunhan eivät ole dekkareita. Psykologinen trilleri on ok mutta varsinainen rikosten selvittäminen ei kiinnosta. Ja kauhua luen jonkin verran, nykyään vähemmän.


12. Suosikkisovellukseni kännykässä ovat... no kyllähän noita someja tulee sillä seurattua. Whatsappi, pankkipalvelut ja pelit kuitenkin on ne tärkein juttu.

13. Kahvini juon... runsaan maidon kanssa mutta kuumana. Tai siis kotona laitan osan Nallen suklaakaurajuomaa ja osan maitoa kahviini, mutta muualla juon sitten vain maidon kanssa. Ja jos kahvilasta voin ostaa kunnon Latten, siihen laitan hieman sokeria.

14. Viikkorutiineihini kuuluvat... Ei mitään tavallisesta poikkeavaa. Työt, perhearki ja vapaat viikonloput. Rutiineista poikkean lähinnä viikonloppuisin, joko perheohjelmalla tai joka toinen viikonloppu lapsivapaalla miehen kanssa voidaan tehdä jotain erilaista. Luen joka ikinen ilta ennen nukkumaan menoa. 


15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa... Frozen 2, kaiketi?

16. Rentoutuakseni... luen, pelaan tietokoneella/kännykällä/konsolilla tai menen suihkuun. 



17. Lemmikkieläimeni... ei niitä ole. Vuosien varrella minulla on ollut kilpikonna ja kolme kissaa. Olen itseasiassa astmaatikko ja allerginen miltei kaikelle, joten karvaisista/sulkaisista eläimistä kissa on ainoa vaihtoehto, jonka kanssa pystyisin elämään. Ja kilpikonnaa kerran kokeilleena mitään akvaarioon laitettavaa en enää ikinä halua. 

Tällainen kolmikko joskus oli kissoja.

18. Lempivuodenaikani on... kesä! Rakastan lämpöä, valoa ja aurinkoa. Tosin viimevuosina sitä on alkanut olla Suomessa liikaa. Mutta koska tahansa mieluummin +30 celsiusta, kuin -1 celsiusta! Vihaan talvea ihan sydämeni pohjasta...

19. Ruokabravuurini on... papuhärdelli ja keitot. 

20. Lempimusiikkiani on... hmm, sukkahousuhevi 😄sankarihevi, metalli. Ei mitään örinää ja melodian sekä rytmin pitää olla hyvä. Mielellään sanat pystyy laulamaan mukana. Esimerkiksi Iron Maiden osuu tähän genreen. Myös melankolinen suomalainen musiikki toimii. En itse asiassa juurikaan kuuntele musiikkia, joten yleensä kelpaa se, mitä muut kuuntelee tai mitä Radio Rockilta tulee. Jos kuitenkin musiikki on mielestäni huonoa, kärsin sieluani myöten ja se nostaa minun ärsytyskynneksi korkealle. Tämä on minussa piirre, joka puolestaan ärsyttää muita.. Muistan valittaa, kuinka kamalaa musiikki on...

Tästäkin haasteesta löysin ihan uuden ulottuvuuden itselleni. Olen vasta ihan viimeisen parin viikon aikana opetellut käyttämään muita someja kuin Facebookia, ihan vain saadakseni blogilleni näkyvyyttä. Olen oppinut kokeiluni kautta, että nämäkin somet ovat varsin mainioita kanavia, vaikka niiden opetteluun meni oma aikansa. Tämän haasteen myötä löysin vielä yhden opeteltavan kanavan. Nämä blogit! Siis oikeasti, haluan itsekin pitää blogia, mutta en ole koskaan seurannut yhtään blogia! 😨 No, oppia ikä kaikki siis, Ankin blogin otin ensimmäisenä seurantaan, koska vaikutti hyvältä 😊

Kommentit

  1. Tulin moikkaamaan! Lisäsin blogisi seurattaviini :)

    VastaaPoista
  2. Hah, näin viikkoja myöhemmin tajuan, että 4. kohdassa on sisustusostos, vaikka olen sen jostain syystä lukenut sivuostos, ajatellut tämän tarkoittavan samaa kuin heräteostos xD Viimeisin sisustusostokseni lienee siis jotain aivan muuta... Hmmm, varmaankin taulunkehykset kokoamalleni palapelille. Eii, vaan uusi palapeli!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista