Siirry pääsisältöön

Helsingin kirjamessut 29.10.2022

 

Helsingin kirjamessut ovat tänä vuonna käynnissä 27.10.-30.10.2022 ja itse kävin niin nauttimassa messuhulinasta, kuin hankkimassa valtavan läjän täydennystä jo ennestään aivan liian täyteen ahdettuun kirjahyllyyni! Pakko saada oma kirjastohuone!! 

Suurkiitos Into Kustannukselle, joka tarjosi minulle kaksi messulippua vaikuttajavieraana. Hain heille kirja-arvostelijaksi, mutta vaatimukset seuraajista olivat hieman korkeammat, kuin mihin minun blogini lukijakunta yltää 😛 Mutta ystävällisesti kiinnostukseni he kuitenkin palkitsivat messulipuilla, joka oli ensinnäkin ihana ele, mutta myös minulle iso rahansäästö!

Samaan aikaan messuhallissa on myös Ruoka ja viini-messut, joihin pääsee samalla lipulla. Kävin messuilla mieheni kanssa, kokemus oli kyllä jälleen aivan mahtava! Menimme paikalle miltei heti messujen auettua ja olimme pitkälle iltapäivään hulinassa mukana. Iltapäivää kohden hulina meinasi olla meille kyllä jo melkein liikaa, kun ei sekaan tahtonut enää mahtua.

Messuilta löytyi kaikkiaan yli 200 näytteilleasettajaa, joista suurimmalla osalla tuotteena olivat kirjat. Toki matkaan mukaan mahtui muutakin, kuten pelituotteita, teetä, musiikkia ynnä muuta. Meidänkin matkaan tarttui ainakin yksi kahvikuppi lahjaksi, heijastin, kirjanmerkkejä ja tarroja. Valikoimista löytyi kirjoja kaikille, vauvasta vanhukseen. 
Jos aikaa ja rahaa olisi loputtomasti, nähtävää olisi riittänyt vaikka viikoksi. Tällainen kirjafriikki olisi kyllä jaksanut selata joka ikisen hyllyn läpi! Tosin täytyy myöntää, että muutaman tauon olisi kyllä tarvinnut, jos vielä pidempään olisi paikalle jäänyt... Lähes jokaisella myyjällä tai esittelijällä oli kyllä jotain, mikä olisi kiinnostanut aivan mielettömästi, jos vain lompakko olisi venynyt vielä vähän lisää!

Ostinkin loppujen lopuksi aivan valtavan kasan kirjoja ja niistä ehkä puoleen olisi ollut varaa... Löysin 5 kirjaa lapselleni, yhden kirjan ystävälle, itselleni 18 kirjaa ja yhden kirjan minulle ja miehelleni molemmille luettavaksi. Messuilta löytyi niin uusia kirjoja kuin antikvariaattien osastoja, joista tein myös monia hyviä löytöjä! Mainittakoon kaikki kolme Astrid Lindgrenin Peppi-kirjaa sekä Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarjan kolme osaa, joita minulla ei vielä ollut.

Into Kustannuksen osastolla olisi ollut ihan liikaa kirjoja, jotka olisin halunnut ostaa. Paljon uutuuksia sekä tämän ja viime vuoden julkaisuja, jotka todellakin vielä joskus haluaisin lukea. Nyt kuitenkin matkaan tarttui lapselle John Farndonin ja Tim Hutchinsonin lasten tietokirja, Ihmeellinen maapallo. Itselleni ostin Laura Gustafssonin Rehab-kirjan, joka on pitkään jo kiinnostanut. Sain ostoksesta kiitoksena vielä -30% alennuskoodin verkkokauppaan, joten voi olla että vielä pari kirjaa täytyy lähiaikoina ostaa!

Mielenkiintoinen ja mainittavan arvoinen pieni messuosasto oli Mika Waltari -seuran osasto. Esillä oli monia vanhoja Waltarin kirjoja eri kielillä. Lisäksi näytillä oli lukuisia lehtijuttuja liittyen joko seuran toimintaan tai Waltarin kirjoihin. Esillä oli myös kartta, jossa seuran tekemät matkat "Waltarin jalanjäljissä" olivat näkyvillä. Seura on siis tehnyt matkoja Waltarin kirjojen maailmaan. 

Matkaan messuilta tarttui kirjoja myös Kirjapajan, Tammen, Lastenkeskuksen, S & S:n, Kirjavan, Arktisen Banaanin ja Sammakon kustantamina. Näiden jokaisen kustantamon osastolla olisi ollut vielä lukuisia kirjoja lisää, jotka olisin halunnut ostaa, mutta pakko oli hieman karsia, koska ei hyllyihini mahdu eikä lompakkoni kestä. niin, ja Zelda-manga on Nintendon tuote, joka löytyi Fantasiapelien osastolta.

Ehdottomasti siis jokaisen lukutoukan ja kirjahamsterin tapahtuma, johon on pakko päästä! Niin, ja unohdin ihan vallan vielä esiintyjäpuolen! Messujen aikana on satoja kirjailijaesittelyitä, kirjakeskusteluja, ohjelmaa, nähtävää ja kuultavaa! Moni kirjailija oli myös jakamassa nimikirjoituksia kirjoihinsa, tosin itse missasin kaikki nämä. Kerran luulen, että joku kirjailija varsin ystävällisesti otti Into Kustannuksen pisteellä minusta ja miehestäni kuvan kaunista ruususeinää vasten, mutta enhän minä tampio näitä tunnista! Tunnistan vain heidän kirjansa 😝


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista