Siirry pääsisältöön

Markus Hyötyläinen - Mielenvikaisen muistelmat 2

 


omakustanne, 2019, pokkari, 110 s.

Bongasin nämä Facebookin kirjailijaryhmästä, missä tekijä mainosti omia kirjojaan ja verkkokauppaansa, josta kirjat voi ostaa (www.mielenvikainen.fi). Arvosanaksi kirjalle annan 3/5. Lukeehan tuon, mutta en usko, että nautin siitä. En kuitenkaan kadu, että luin.

Kirjat olivat tarjouksessa juuri tuolloin, eka ja toka osa yhteishintaan 9,90. Tartuin siis tilaisuuteen ja tilasin kirjat kotiin. Ilahduinpa vielä kun osa tuotoista menee Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle. Ensimmäisen osan luin jo aikaisemmin, sekin taisi päätyä johonkin kirjahaasteeseen viime vuonna. Nyt kuitenkin tartuin tähän Helmetin 2022 lukuhaastetta varten. Kirja päätyi kohtaan 23. Pieni kirja. Kirja on tosiaan melko pieni pokkari, vain 110 sivua. Vähän normaalia pokkaria pienempi mitoiltaan, ja ehdottomasti ohuempi.

Kirjan takakansi kuvaa kirjaa näin:

Tuote sisältää:                                               Tuote EI sisällä:

-         Alatyylistä kielenkäyttöä                      - Sukupuolitauteja

-         Suojaamatonta seksiä                           - Moraalia

-         Mielenvikaisia oivalluksia                    - Ulvilan Annelia

-         Runsaasti päihteitä                               - Hyviä päätöksiä

Takakansi kuvaa kirjan sisältöä yllättävän osuvasti, nimensä lisäksi. Kirja on tosiaan kirjoitettu muistelmaksi, päähenkilökin on Markus, joten epäselväksi jää, onko tapahtumat/kuvitellut tapahtumat tosia tai oikeasti kuviteltuja, vai onko kirjailija keksinyt kaiken vain kirjan vuoksi. Kirjan tapahtumat alkavat Pitkänniemen pakkohoito-osastolta, ja päättyvät melko sekaviin ja viinan sekä huumeenhuuruisiin tapahtumiin. Tähän kirjasarjaan verrattuna Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjat ovat vielä ihan siistiä ja salikelpoista luettavaa.

Ensimmäisestä osasta pidin, vaikka se oli yhtä räävitöntä menoa ja sai melko kammottavankin lopetuksen, joka oli melko sekava. Tämä toinen osa kuitenkin jätti kylmäksi ja lopetus lukijan roikkumaan. Meno oli melkoista kohellusta, vaikkakin uskon kyllä, että tämä on ainakin osittain voinut tapahtua oikeastikin. Toki päähenkilö on vapautettu pakkohoidosta, ja työni puolesta kokemuksesta tiedän, että sieltä ei aina niin täyspäisenä ihmisiä kotiuteta. Pakko-hoidon kriteerit vaan ei enää täyty ja silloin ihminen saa valita, jääkö hoitamaan itsensä kuntoon vai ei.

Jos siis pidät mustasta ja rankasta räävittömästä huumorista, nämä kirjat ovat juuri sinulle! Jos taas etsit fiksua ja sivistynyttä luettavaa, ei kannata edes vilkaista. Joistain kirjastoistakin tätä saa, eli jos et omaksi halua ostaa, kannattaa tarkistaa. Sarjaan on vielä kolmas ja neljäskin osa, joita itse en ole lukenut. Nähtäväksi jää myös, aionko edes lukea. Omalla tavallaan nämä olivat viihdyttäviä kirjoja, ja nämä sentään luin kokonaan. Yhtäkään juoppuhullua en ole jaksanut kokonaan. Teksti on ehdottomasti K18-kamaa ja herkälle lukijalle kaikkiaan varmasti liikaa räävittömyydessään. Rohkea lukija puolestaan palkitaan päihteiden ja hulluuden täyteisellä sekoilulla, joka hirveydessään jopa saattaa naurattaa.

Kauppasivustoa katsellessani kirjailija on ilmoittanut olevansa sapattivapaalla lokakuuhun asti ja kirjoja on tällä hetkellä saatavana vain erittäin edullisena (6,95 kaikki sarjan viisi kirjaa) pakettina e-kirjoina. Kirjailijalla on myös instagram-tili, jossa ihan omalla naamallaan esiintyy. Sen enempää tietoa itse kirjailijasta ei ole tarjolla, kirjat puhunee puolestaan.

Lähteet:

https://mielenvikainenverkkokauppa.mycashflow.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pirjo Toivanen - Rooleja vai rakkautta?

  Stresa, 2022, pehmeäkantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Tapasin Toivasen Helsingin kirjamessuilla Stresan osastolla ja kun keskustelussa tuli esiin kirjablogini, hän tarjosi myynnissä olevaa kirjaansa arvosteltavaksi. Sain kirjan omistuskirjoituksella signeerattuna! Kirjailija itsessään oli minulle täysin uusi tuttavuus, joten en ollut varma, mitä kirjalta odottaa. Kansikuvasta saatoin päätellä, että ainakin pääsen matkalle ulkomaille, mutta en osannut paikallistaa edes sitä, että mihinkä. Päädyin Italiaan, mutta myös Kuubaan. Koska osa ajasta ollaan Kuuban Havannassa, sijoitan kirjan Pohjoiseen lukuhaasteeseen 2023, kohtaan 4. Merelliseen ympäristöön sijoittuva kirja . Jälleen kerran tämä ei ihan täysin ehkä vastaa haastekohtaa, koska merta ei juurikaan kirjassa mainita muutoin kuin laivareittinä, mutta tämä nyt kuitenkin riittää itselleni. Pääasiallisesti kirjassa ollaan Italiassa, Milanossa ja Stresassa. Päästään piipahdukselle kyllä myös Miamiin

M. K. Kajanne - Punainen lanka

  Kivikko 1 Kustannus HD, 2023, kovakantinen, 267 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kirjailijalta. Kirja kiinnosti minua kuvauksensa vuoksi, vaikkakin pelkäsin tämän olevan makuni ohi, sillä dekkarit eivät ole minun juttuni. Tahdoin kuitenkin lukea tämän, sillä kuvaus lupasi muutakin, mm. parisuhdedraamaa. Kirjan lisään Seinäjoen kaupunginkirjaston 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kuolema . Okei, kirja on pääasiassa mielestäni enemmän jännityskirja, jossa rikosten selvittäminen on pienessä roolissa. Tämä sopii minulle oikein hyvin, sillä pitkät rikosselvittelyt ja tutkimukset eivät minuun iske. Jännitys sen sijaan toimii. Tässä jännitystä toi mielenkiintoisesti niin murhat kuin muilla tavoin julmat ihmiset. Oman osani olen elämäni aikana maistanut narsisteista ja minun mielestäni narsisti on huomattavasti pelottavampi kuin psykopaatti. Tämä siitäkin huolimatta, että psykopaatti usein on vaarallisempi. Psykopaatin kanssa kuitenkin tiedän olevani vaarassa, narsisti taas osaa man

Otto Lind - Lohikäärme

  Sivilisaation vartijat 1 Ethene, 2023, kovakantinen, 232 s. Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Kirjassa minua kiinnosti nimi ja kansikuva, lohikäärmeitähän ei koskaan voi kevyesti ohittaa! Luettuani kuvauksen olinkin jo käytännössä myyty tälle kirjalle. Kirja sopii loistavasti myös Helmetin 2023 lukuhaasteeseen, kohtaan 19. Kirjassa on paikka, jossa olet käynyt . Kirjassa ollaan sekä Tampereella että Porissa, ja Porissa vielä tarkemmin Yyterissä, hotellin läheisyydessä. Itse en ole hotellissa käynyt, mutta näköetäisyydellä rannalla. Noora ja Elli ovat kaksoset, joilla on jostain syystä omituisia taikavoimia. Lapsuudessaan he onnistuivat kyvyillään aiheuttamaan kaamean onnettomuuden ja ovat vannoneet, etteivät enää ikinä käytä voimiaan. Kun Noora kuitenkin joutuu pakenemaan venyneellä baarireissullaan murhaajaa, ei hänelle jää muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää jälleen voimiaan. Tapettuaan jahtaajansa saa Noora tekstiviestin, jonka vuoksi hänen on pakko sännätä kotii

Hae tästä blogista